У період з 21 по 27 жовтня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 144 протоколи про адмінправопорушення та розраховано збитків на суму 7,4 млн гривень за порушення вимог природоохоронного законодавства.

Найбільш резонансне порушення вимог природоохоронного законодавства зафіксовано у Тернопільській області, де державні інспектори провели розрахунок збитків на суму 644,2 тис. гривень за незаконний вилов рибних ресурсів громадянином на території гідрологічного заказника місцевого значення «Залозецький став» на території Залозецької селищної ради Тернопільського району. Матеріали справи направлено правоохоронцям.

Крім того, у Закарпатській області, в рамках кримінального провадження, Інспекцією Закарпатської області проведено розрахунок збитків на суму понад 5,4 млн гривень внаслідок незаконної рубки на території Чорноголівського лісництва ДП «Великоберезнянське лісове господарство» загальною площею 5 га. Фахівцями Держекоінспекції направлено позов до Ужгородського міськрайонного суду та матеріали справи скеровано до територіального Управління ДБР у м. Львів.