Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Дострокова пенсія належить жінкам, які народили 5 і більше дітей. Про таку нагоду повідомили на інтернет-порталі Пенсійного фонду України», - розповідає Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, відповідно до статті 115 закону України від 09.07.2003 №1058/4 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» жінці, яка народила та виховала 5 і більше дітей, надається право вийти на пенсію після досягнення 50 років.

«Для дострокового виходу на пенсію слід відповідати двом умовам: у жінки має бути не менше 15 років страхового стажу і наймолодшій дитині у сім’ї на момент подання заявки до Пенсійного фонду має бути не менше, ніж 6 років», - пояснює Катерина Котенкова.

За словами журналістки, заявку на призначення пенсійних виплат слід подавати за місяць до досягнення 50-річного віку. А саму заявку, додає вона, можна подати у сервісних центрах Пенсійного фонду України або ж оформити в інтернет-сервісі Пенсійного фонду України. Також журналістка зазначає, що в такому разі необхідно завантажити скан копій документів, включно зі свідоцтвом про народження дітей.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні знову зросла зарплатня для окремих професій.