Будучи підрозділом фінансової розвідки України (ПФР України) з року в рік Держфінмоніторинг працює над удосконаленням методів та інструментів запобігання та протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Усвідомлюючи глобальний характер схем відмивання коштів та фінансування тероризму, Держфінмоніторинг є активним членом світового розвідувального товариства – Егмонтської групи ПФР.

Егмонтська група — це професійна мережа для посилення ефективності обміну інформацією та досвідом між ПФР світової спільноти, до якої входять ПФР 167 юрисдикцій. Егмонтська група надає можливість для безпечного обміну фінансовою розвідкою з метою боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та пов’язаними предикатними злочинами.

Лише протягом останніх років роботи в рамках пленарних засідань, робочих груп та проєктів ПФР України:
* направлено Егмонтській групі інформацію щодо прикладів кейсів, пов’язаних з приховуванням бенефіціарної власності активів або операцій, щодо транскордонних мереж ВК, торгівлі людьми, боротьби з корупцією, великомасштабних схем з ВК;
* як членом проєктної команди, взято участь у щонайменше чотирьох проєктах Егмонтської групи, у двох з яких у ролі співлідера.

Серед тем над якими працювала Служба були дослідження тяжких податкових злочинів, кіберзлочинності та FinTech, співпраці з митними органами, боротьба з корупцією і т.д.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Останнім із завершених проєктів Егмонтської групи напередодні повномасштабної збройної агресії – війни РФ проти України, у якому ПФР України виступив одним із лідерів, був проєкт «Повернення активів – Роль ПФР».

В попередні роки, Держфінмоніторинг став одним з найактивніших ПФР серед членів Егмонтської групи та зайняв 2 місце у регіоні по активності та внесках в діяльність Егмонтської групи.
Головою Егмонтської групи визнано внесок ПФР України у діяльність Егмонтської групи, за що ПФР України отримано відповідну відзнаку.

Реагуючи на зазначену відзнаку, Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський відзначив про вдячність Голові Егмонтської групи за визнання внеску ПФР України та наголосив, що Держфінмоніторинг буде наполегливо продовжувати роботу на всіх глобальних майданчиках у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму щодо санкціонування країни-агресора та її компетентних органів.

При цьому в операційній діяльності, одним із пріоритетних напрямків діяльності ПФР України є протидія та запобігання фінансовим операціям з відмивання коштів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення, пов’язаними з суб’єктами рф, їх колаборантами тощо.