Згідно з ним, відсутність поліса карається штрафом, який наразі коливається від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ) або 425-850 грн.

Оскільки цей вид страхування є соціальним та його основна мета допомогти матеріально людям, які постраждали в ДТП з чийоїсь вини, народні депутати вирішили значно скоротити тих, хто не особливо поспішає виконувати закон та мати поліс автоцивілки шляхом значного збільшення штрафів за його відсутність.

Якщо страховки у вас сьогодні немає, то зрозуміло, що це два варіанти: вона взагалі не оформлялася чи є простроченою, то незалежно від терміну – штраф 850 грн. До речі, пам'ятайте, що марно доводити поліції, що поліс ви просто забули.

Поліцейський, зайшовши в базу даних Моторного бюро і ввівши реєстраційний номер транспортного засобу, відразу побачить всю історію наявності "автоцивілки".

Який буде штраф за відсутності поліса ОСЦПВ при ДТП

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

З цією метою в парламенті було зареєстровано законопроект, яким передбачається, що відсутність полісу, виявлену відповідними підрозділами Національної поліції при оформленні матеріалів ДТП, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 500 НМДГ або 8500 грн.

Який буде штраф за відсутності поліса ОСЦПВ під час перевірки документів

І це ще не все. Народні обранці також пропонують збільшити штраф за відсутність поліса, виявлену під час перевірки документів.Якщо раніше, зіткнувшись із цим уперше можна було прослухати від поліції правильні слова про необхідність автоцивілки, то зараз одразу доведеться заплатити штраф у розмірі 20 НМГД або 340 грн. За виявлене друге порушення вже 50 НМДГ або 850 грн., ну, а за третю та подальшу відсутність поліса вже по 1700 грн. чи 100 НМДГ.

Тому щоб не випробовувати долю, краще одразу придбати поліс ОСЦПВ, що буде і дешевшим, і надійнішим. А зробити це найпростіше онлайн на сайті BritishInsurance https://britishinsurance.com.ua, який працює з Британською педантичністю та українською практичністю та без обманів за вартістю полісів зі знижками.