Лякають російські по-різному: через власні пропагандистські ЗМІ, через західні так звані «ЗМІ» і, щоб надто сильно не морочитися, просто організують так звані «мітинги російських патріотів-антиНАТОвців», які бравурно демонструють час від часу на вулицях різних російських міст картонні макети ракет з криво написаною білою фарбою наляканою фразою: «На Вашингтон!»...

А ЗМІ РФ потім роздмухують цю «страшилку» настільки, що всім аж мерехтить, наче ця допотопна картонна ракета вже над Північним лужком Білого дому летить...

«Що думають у США щодо подібних «лякалок» з боку росіян?

Я сказав би, що тут у них є якийсь момент примітивного бажання самоствердитися. Ми ж зараз говоримо саме про російську пропаганду, коли вони лякають Вашингтон ракетами, якимись ще кроками у відповідь і так далі. У нас, США, про це говорять, у нас все це показують у ЗМІ. І американці це все сприймають суто як дешеву пропаганду та чисту дурість, яка вимиває мізки російському суспільству. У наших людей ця позиція практично універсальна», – коментує ситуацію відомий адвокат та політичний стратег Юрій Ванетик (Каліфорнія, США).

На його думку, такий шквал пропаганди з боку росіян показує, що вони розуміють неминучість тривалої холодної війни. Вона, можливо, буде інтенсивніша: буде ще більше санкцій, у технологічному плані буде ще більше ізоляції (тут не лише мова про банківську сферу тощо).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У всіх сенсах буде ізоляція Росії. Наприклад, згадаємо ситуацію з найуспішнішим британським порталом для дорослих OnlyFans. 22 квітня 2022 року він був єдиним по-справжньому великим ресурсом для дорослих, який вирішив блокувати росіян. Навіть такі платформи намагаються повністю виключити росіян. Тому я чув, що росіяни, хто крутиться в цій індустрії, тепер повинні вдавати, що вони – не росіяни. Вони намагаються тепер якісь реєстраційні дані надати інші для того, щоб показати, що вони не мають приналежності до Росії. Навіть у цьому напрямі, начебто, Росію теж ігнорують. Ця компанія OnlyFans, як я чув, вирішила взяти позицію, мовляв, те, що зараз відбувається, звичайно ж, не вина російських порно-акторів, але, тим не менш, мати щось спільне з російськими особливого бажання, як видно, у їх немає.

І таких компаній є чимало. Подібне було і з YouTube, і з геймерським сервісом Twitch і з популярною серед хенд-мейдерів платформою Etsy».

«На все, що показують пропагандистські російські ЗМІ, і на те, що ми чуємо від них щодо США (це називають саме «пугалками» деякі журналісти в Україні і в нас також), ми дивимося з презирством та сміхом.

Ми однозначно розуміємо і чудово відчуваємо незграбну російську пропаганду. Вона абсолютно не ставиться до реальності, проте намагається заплутати населення РФ», – резюмує Юрій Ванетик.