Обшуки пов'язані зі справою про махінації в компаніях «Укртатнафта» та «Укрнафта», а саме — розтратою нафтопродуктів на 40 млрд грн та ухиленням від сплати митних платежів.

Ініціативи держави відстоювати свої інтереси в конфліктах з олігархією, за умови відсутності тиску на виконавчу й судову гілки влади, «незаангажованості» виконання відповідних функції, є цілком справедливим кроком у побудові здорового конкурентного середовища, сприятливого для бізнесу.

Боротьба із «владою небагатьох» - курс, який підтримує українське суспільство та західні партнери. Олігархічний простір, що перманентно демонструє обурливі кейси зі збитками для держави й громадян необхідно нівельовувати шляхом зрозумілих, прозорих підходів в межах чинного законодавства.

В Україні після перемоги мають формуватись чесні й рівні правила ведення бізнесу для всіх, які чітко регулюватимуть створення та розвиток малих та середніх підприємств, надаватимуть можливість розвиватись як державі, так і підприємцям з обов’язковою сплатою податків та стійкістю системи. За таких умов інвестиційний імідж країни буде сприятливим для майбутньої відбудови та органічної інтеграції в європейський простір.