Про це він розповів у себе у блозі.

«савельєв – це міністр чогось там у російській федерації, який вкрав літаки. Він вкрав літаки Boeing Airbus, які були в розпорядженні, взяті в лізинг російськими авіакомпаніями, зокрема державними, приватними – усіма взагалі, яким не ліньки, аерофлотом, наприклад», - розповідає Михайло Шейтельман.

Як він зазначає, після початку повномасштабної російсько-української війни лізингові компанії Європи вимагали повернути у лізинг усі ці літаки, бо вони не продаватимуть державі-агресорові цивільні лайнери.

Проте, констатує експерт, росія вкрала ці літаки, а провернув ці дії якийсь віталій геннадійович савельєв, якого путін привітав особисто. У цій ситуації, додає він, йдеться приблизно про 10 мільярдів доларів. Проте, стверджує він, ці літаки незабаром розваляться і росіяни, скоріш за все, на них будуть падати.

«Розумієте, Україна просить і скоро їй дадуть, приїжджає та гарно просить, а росія вкрала та ховає ці літаки. Вони літали навіть у якусь там Шрі-Ланку, так на Шрі-Ланці заарештували літак, бо він крадений виявився. У російської державної компанії крадені літаки. Ось так, два світи – два літаки», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура розповів, як наступ росіян під Вугледаром перетворився на тир.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому Зеленський поїхав у Європу.