Про це виданню розповіли матір та брат покійного – Наталія (Ляшенко) Тригуб та Віктор Ляшенко.

Попередньо встановлено, що хлопець здійснив самогубство через повішання, проте родина у таку версію не вірить. Причини та обставини поки невідомі, ведеться розслідування.

Михайло Тригуб був призваний на строкову службу 5 квітня 2021 року. За військовою професією – зв’язківець. За словами матері Михайла, 44-річної Наталії, син любив службу, товаришів, але недолюблював командування через начебто невідповідне ставлення до підлеглих.

6 лютого 2022 року покійний Михайло востаннє написав брату, 25-річному Віктору, й попросив грошей на пігулки. До зарплати був один день, але хлопець нездужав й потребував ліків. За словами 25-річного брата Віктора, Михайло повідомив, що буде їхати в госпіталь, щоб купити ліки проти застуди.

На наступний день, 7 лютого, Михайло надіслав більшу частину зарплати родині, а також приблизно о 20:00 переписувався з тіткою, яка повідомила, що не помітила нічого незвичного за своїм племінником. Віктор розповів, що Михайло надсилав гроші родині і планував купити собі мотоцикл, будував плани на майбутнє. До 15:00 8 лютого Михайло востаннє був онлайн у соцмережах.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

З переписки стає зрозумілим, що у військовослужбовців був якийсь конфлікт з командуванням, а між солдатами були сварки. За словами Віктора, більшість переписок з телефона Михайла зникли.

Смерть констатували о 17 годині 8 лютого. Близько 21 години з військової частини подзвонили матері Михайла Наталії й повідомили про самогубство сина. Матір не одразу повірила у почуте, адже знала, що син не міг вчинити самогубство.

«Я цьому не вірю. Він не міг сам зробити. Як йому важко не було, він цього не міг зробити. Додому збирався, казав, що приїде ще. Завжди відповідав, що все нормально. Хочу добитися справедливості», - розповіла нам матір Михайла Наталія.

10 лютого батьки з рідної Київської області поїхали на Одещину за сином. В частині їм запропонували залишилися та переночувати. За словами матері, потрібно було почекати декілька днів, щоб тіло сина відправили додому на Київщину. Вона додала, що їм запропонували самим оплатити відправлення сина, щоб не чекати. З товаришами по службі Михайла поспілкуватися батькам не дозволили.

«Коли ми дізналися – не могли повірити. Як це так можна зробити, щоб у спальному мішку повіситися на ліжку? Виражених слідів удушення не було. Він був прямолінійний. Завжди напряму говорив», - зі сльозами розповів нам про Михайла його брат Віктор.

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження, родина була на допиті у слідчого. За словами брата, спочатку їм розповіли, що Михайло задихнувся у спальному мішку, пізніше повідомили, що він у спальному мішку повісився на мотузці на двоспальному ліжку.

«За хлопців заступався, командирів не любив. Казав, що самогубства вже відбувалися у них в частині. Останній раз хлопця врятували, побачили, що пішов у підвал застрелитися», - додає брат Віктор.

Батьки подали заяву у поліцію ще й Київської області. Нині має проходити повторна судово-медична експертиза. Розслідування продовжується. Батьки заявили, що хочуть справедливого покарання винним та чесного й справедливого розслідування справи їхнього сина.