Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук.

“Уже вп’яте викликають мене на допит до НАБУ. Чергова дата, коли він має відбутися, – сьогодні, 15 лютого. Уже вп’яте повідомив, що готовий взяти участь через відеозв’язок (через міжнародну правову допомогу), оскільки проживаю у Великобританії.

Хочу підкреслити, що я самостійно ініціював допит у форматі відеоконференції як не тільки законний, але й найбільш оптимальний та зручний спосіб отримання показів у справі. Однак слідство з незрозумілих причин уже чотири рази відмовилось від цього формату.

Власне, таким чином – через відеозв’язок – минулого тижня виступив на судовому засіданні у справі, в якій мене чомусь не можуть знайти.

Оскаржував відмову детективів допитати мене в порядку міжнародної правової допомоги, як цього вимагає закон стосовно осіб, які на законних підставах проживають за кордоном.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе
Показати ще

Заявив тоді, і зараз повторюю – я готовий надавати покази у справі, але детективи НАБУ безпідставно ігнорують вимоги закону та не бажають допитати мене в єдиний можливий спосіб”, - написав Довбенко.

Він повідомив, що сскільки давно живе і працює в Лондоні, відеозв’язок - очевидно, єдиний розумний варіант це зробити.

“Загалом же моя позиція дуже проста – я до цієї справи не маю жодного відношення: ні до обставин справи, ні до осіб, у ній описаних.

Більше того, я не отримував жодних процесуальних документів, а оголошення мене у розшук – абсурд.

Я знаходжусь у постійній комунікації з детективами. Надав їм усі підтверджуючі документи мого проживання у Великій Британії.

Маю велике бажання максимально відкрито співпрацювати зі слідством.

Готовий надати всі необхідні документи, які є в моєму розпорядженні та будь-яку допомогу слідству для того, щоб довести свою невинуватість.

Наголошую, не переховуюсь, навіть не знаю, як їм ще це повідомити. Поважаю роботу антикорупційних органів країни та судів. Сподіваюсь, вивчивши мою справу, вони знайдуть собі більш вдячне заняття, ніж шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо якщо її там немає”, - написав Довбенко.