Необхідно посилити тиск на РФ і спробувати позбавити Росію місця постійного члена Ради безпеки ООН.

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Бундестагу від ХДС/ХСС, член комітету із закордонних відносин Родеріх Кізеветтер.

"Логіка Заходу (у тому що РФ залишається членом ООН – ред.) полягає в тому, що згідно з міжнародним правом Росія, як правонаступник Радянського Союзу та основний актор військової та геополітичної сили, є членом організації. Більше того, на сьогоднішній день існує консенсус у щодо того, що Росія як ядерна держава є постійним членом Ради Безпеки, такий підхід заснований на вірі в те, що стримування окремих держав та міжнародне співіснування держав найкраще досягається, коли особливо складні держави стають частиною цього міжнародного порядку, заснованого на правилах. На мій погляд, у випадку з Росією в цьому і полягає проблема, тому що РФ підриває саме цей заснований на правилах міжнародний порядок, який вона повинна охороняти, зловживає правом вето, яке вона має через постійне місце в Раді Безпеки, для прикриття воєнних злочинів та підриву міжнародного правопорядку, заснованого на нормах", - заявив політик.

"На мій погляд, ООН має відреагувати на цю ситуацію не лише призупиненням членства РФ у Раді з прав людини; швидше за все, слід поставити під сумнів постійне місце в Раді Безпеки ООН. Загалом ООН необхідно модернізувати, а її структури зробити більш ефективними та захищеними від таких зловживань", - зазначив парламентар.

"Хоча я думаю, що досягти успіху досить нереально, тиск на Росію також слід посилити, намагаючись позбавити її місця постійного члена Ради Безпеки. Щодо цього я можу підтримати позбавлення Росії місця в Раді Безпеки. Я просто боюся, що це не буде успішним", - підсумував Родеріх Кізеветтер.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще