Такими є дані соціологічного дослідження, проведеного компанією Active Group 11 лютого 2023 р. за допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology.

Відповідаючи на запитання «Чи ви про виключення історії України з переліку обов'язкових під час тестування випускників шкіл (Національний мультипредметний тест ЗНО)? 28,5% опитаних відповіли ствердно, 12% щось чули про це, але не впевнені, 59,5% опитаних про це не чули.

На запитання «Чи підтримуєте вилучення історії України з переліку обов'язкових дисциплін тестування абітурієнтів?» 15,5% респондентів відповіли, що підтримують, із них 6,3% повністю підтримують, 9,3% – скоріше підтримують. Проте 73,5% не підтримують такої ініціативи, з них 38,5% – швидше не підтримують, 35% – категорично не підтримують. Важко відповісти 11% респондентів.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Відповідаючи на запитання, низка політиків виступила категорично проти вилучення історії України з обов'язкового тесту. Як ви вважаєте, вони керуються більш патріотичними інтересами чи просто прагнуть піару?» 39,3% опитаних сказали, що це патріотизм, з них 9% відповіли, що політики керуються більше патріотичними інтересами, 30,3% – більше патріотичними інтересами. 44,5% опитаних вважають, що це лише піар з боку політиків, з них 34,3% відповіли, що політики більше прагнуть піару, 10,3% - виключно прагнуть піару. Важко відповісти 7,3% респондентів.

Дослідження було проведено компанією Active Group за допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology. Метод: самозаповнення анкет громадян України 18 і більше років. Вибірка: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю та регіоном України). Збір даних проходив 11 лютого у рамках підготовки проекту "Пульс Тижня". Теоретична похибка за довірчої ймовірності 0,95 не перевищує 4%.

Приєднатися до онлайн-панелі SunFlower Sociology та отримувати грошову винагороду за проходження опитувань можна за посиланням .