Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Наша економіка впала, ми бачимо офіційну статистику і, в принципі, розуміємо, що офіційна статистика не може відобразити реальне падіння, тому що багато статистичних даних наразі не доступні, особливо на окупованих територіях. Я думаю, що 25-30% – це глибина падіння української економіки», – розповідає Олексій Кущ.

Це, зазначає економіст, якщо ми беремо реальний показник ВВП у національній валюті. За його словами, якщо оцінювати з погляду падіння валютного еквівалента ВВП (ВВП вимірюється як у національній валюті, так і в доларах), то у нас у 2021 році був історичний рекорд, значення ВВП у доларах – 200 мільярдів. Цього ж року, повідомляє експерт, за різними оцінками буде 130-140 мільярдів, тобто 60-70 доларів ВВП ми втратили майже третину.

«Це безпрецедентна глибина падіння, найбільша в нашій історії, якщо не брати початок 1990-х років, коли економіка трансформувалася з планової на ринкову. Важливо розуміти, що ця глибина падіння була б набагато більшою, якби не міжнародна фінансова допомога», - робить висновок Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мухарський повідомив, що російські олігархи хочуть, щоб війна якнайшвидше закінчилася.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чим викликано активізацію у питанні миру в Україні з боку Китаю.