Про це він розповів на своєму каналі.

«Китай вирішив запропонувати свою формулу припинення війни в Україні. Її озвучить Сі Цзіньпін 24 лютого. Активність Китаю, на мій погляд, у цьому питанні пов'язана не з тим, що Китай хоче прийняти чиюсь сторону, а з тим, що Китай, як і США, претендує на світове лідерство», - повідомив Олександр Качура.

За словами народного депутата, світовий лідер має висловлювати свою думку щодо всіх глобальних питань. Як зазначив Олександр Качура, швидше за все, Китай не намагається потоваришувати з росією, але хоче використовувати зближення з рф для тиску на головного конкурента – США.

«Росія в цьому випадку буде лише інструментом для Китаю в боротьбі за світове лідерство», - заявив Олександр Качура.

Як писав раніше Знай.ua, політичний експерт розповів, чим викликана активізація у питанні миру в Україні з боку Китаю.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Святослав Дубина пояснив, чому візит Байдена до України – це дуже важливий крок: «Рішучість суспільства зламала Захід».