Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Сьогодні йдеться про санкції, про те, що потрібно зменшувати цінову стелю, тому що 60 доларів – це багато. А я казав, що 30 доларів – це якраз та цифра, яку вони повинні отримувати за цю нафту, і хай їздять, возять свою нафту у Китай чи в Індію кораблями», - розповідає Георгій Біркадзе.

А плисти туди, додає він, треба 125 днів, це не Європа, куди кораблі добиралися за 15-20 діб, тому хай росіяни роблять собі 2 рейси на рік і на цьому все закінчиться.

«Тому нам потрібні санкції, які дадуть ефект, які дадуть результат. А просто морочити нам голову, розповідати, що вони зараз введуть санкції… Давайте конкретику. Якби ввели жорсткі санкції щодо «Росатому», сьогодні би вже звільнили Запорізьку область і ЗАЕС», - стверджує Георгій Біркадзе.

Тим не менш, констатує експерт, сьогодні ми бачимо, що замість того, щоб звільнити ЗАЕС, туди привезли 600 співробітників «Росатому», тобто 600 людей офіційно там працюють. На його думку, потрібно зупинити всі поставки для «Росатому», ввести проти них санкції, зупинити всю їхню діяльність, потім вони самі звідти заберуться і звільнять Запорізьку атомну станцію, і все.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, чому росія призупинила свою участь у договорі про стратегічні озброєння.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи зацікавлений Китай в Україні у цій війні.