Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Так, цим займався я, Будапештський меморандум, можна сказати, але я тоді був молодим. Ні, це, звичайно, не списує, бо сьогодні вмирає і гине дуже багато українців, і це з Будапештського меморандуму, навіть трохи раніше, це почалося з «Бурі у пустелі», – розповідає Гаррі Табах.

За його словами, багато людей не знають, що під час «Бурі у пустелі» на Україну наклали військове ембарго, тобто ніхто не міг продавати Україні зброю. Це, пояснює військовий, за «Кольчугу», яку нібито українці продали Іраку, щоб збивати американські літаки. Потім же, продовжує він, з'ясувалося, що це неправда, що не українці продали «Кольчугу», а сирійці, але покарали Україну і через бюрократію скасувати все не можна було.

«Коли у 2014 році наш Конгрес проголосував за ленд-ліз, за те, щоб дати Україні летальну зброю, Обама і Байден наклали вето на це, використовуючи це ембарго. Але прийшов Трамп і зняв це ембарго, це вето, і вам надійшли ці перші джавеліни, снайперські гвинтівки та стінгери. Але про це ніхто ніколи у вас у новинах не говорить», - зазначає Гаррі Табах.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, володимира путіна можуть заарештувати вже влітку 2023 року.

Також Знай.ua писав про те, що Снєгірьов розповів про створення авіакоаліції НАТО.