Народний депутат, член Міжфракційного депутатського об’єднання «За техногенну та екологічну безпеку в паливно-енергетичному комплексі, залізничному і трубопровідному транспорті України» (МФДО), Сергій Шахов написав депутатське звернення на ім’я Дениса Шмигаля, в якому просить посприяти роботі Робочої групи з впровадження автоматизованої системи оповіщення в Україні.

Він повідомив, що за участі членів МФДО та депутатів парламенту Великої Британії, 23-24 лютого у Києві та 14-15 березня у Лондоні проводились перемовини і досягнуто домовленості щодо впровадження автоматизованих систем оповіщення (АСО).

«Створення однотипної АСО в Україні дозволить своєчасно оповіщати населення про повітряну тривогу що дасть можливість громадянам вчасно дістатися до укриття цивільного захисту, тим самим зберегти життя і здоров’я», - написав Сергій Шахов.

Для залучення фінансової допомоги від Великої Британії в рамках фінансово-технічної допомоги Україні в період війни були проведені перемовини з депутатами британського парламенту. Нардепи МФДО та їх британські колеги Анна Макморрін, Джон Віттінгдейл та Алекс Собел досягли домовленостей щодо створення Робочої групи, яка буде займатися сприянню залучення фінансування для впровадження АСО в Україні. В рамках співробітництва цьогоріч буде залучено 80 млн доларів, а в подальшому – залучати фінансову допомогу до 2029 року. Також членами МФДО ведуться перемовини щодо приєднання до групи депутатів Європейського парламенту, на чолі с Міхаелем Ґалером.

«Прошу взяти депутатське звернення під особистий контроль, та надати доручення щодо забезпечення належного представництва в Робочій групі представників на рівні не нижче заступників: Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України), Київської міської державної адміністрації; Обласних військових адміністрацій: Дніпропетровська, Київська, Львівська, Одеська, Харківська», - звертається до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля Сергій Шахов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Визначеним чинним законодавством України є прохання повідомити про результати розгляду та вжиті заходи реагування.