Команди, яка першою в області створила гуманітарний штаб для допомоги ЗСУ, місцевим мешканцям і переселенцям, допомагаючи за власні кошти. Команди, в якій депутати різних рівнів а також їхні близькі на фронті в найгарячіших точках. А чергова інформаційна атака була спрямована проти депутатки Дніпровської міської ради Катерини Збарської чий чоловік з 2014 року захищає Україну, пише Інформатор.

Автори публікації розповсюдили недостовірну дані, що Катерина в перші дні війни начебто передавала інформацію про ситуацію в місті родичу з Росії, додавши скріни нібито з її телефона. Проте лідер «Громадської сили» Загід Краснов легко спростовував ці фейки.

«На одному з скрінів 23 лютого повідомляється про сесію міськради, яку проводить мер міста для обговорення ситуації у Дніпрі у зв’язку із повномасштабним вторгненням Росії. Але війна почалася 24 лютого, а ця сесія відбулася кількома днями потому. Ці дилетанти навіть не перевірили дати», - сказав Краснов.

За його словами, на іншому скріні дата наклалася на текст, чого в телефоні просто не може бути, що свідчить про низький професійний рівень дизайнера фейку. На третьому скріні Збараська нібито розповідає про ситуацію у Дніпрі 1 березня. Тоді як у перший день війни вона разом із дитиною виїхала на Захід України і повернулася лише 15 березня. І не могла знати, що коїться у Дніпрі у ці дні.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Краснов зазначив, що поява цих фейків вигідна тим, кому не дає спокою думка, скільки всього «Громадська сила» зробила і робить для ЗСУ та для людей.

«Вони облили брудом жінку, чий чоловік із 2014 року до цього дня захищає Україну. А сама вона без вихідних займається волонтерством. Облили брудом команду, депутати якої на фронті, а брати та чоловіки членів команди теж на фронті. Облили брудом команду, яка з перших днів допомагає ЗСУ та яка на другий день війни, першою в області відкрила гуманітарний штаб. Власним коштом. І в мене питання до цих покидьків, а де ви, ваші близькі? Що ви зробили для фронту? Впевнений, що нічого» - сказав Краснов.

Він додав, що «Громадська сила» попри бруд у ЗМІ буде й надалі допомагати ЗСУ до Перемоги. А ті, хто у часи війни розколюють суспільство, розганяючи у соцмережах подібну брехню, як раз і є ворогами України і зрадниками, якими мають займатися компетентні органи.

До речі, Збарська подала відповідні заяви до СБУ та Кіберполіції, і тепер слідство має встановити і замовників, і виконавців подібних фейків, а також притягнути їх до відповідальності. Як і самі телеграм-канали, що публікували недостовірну інформацію.

«Сьогодні частина нашої команди, яка зараз на фронті. Наприклад, Руслан Краснов служить у ССО, в найгарячіших точках. Наш обласний депутат Захар Сергєєв отримав на фронті потрійне поранення. Брат нашого депутата Анни Мосьпан зник безвісти у Бахмуті, а її чоловік служить у ЗСУ. Мій чоловік зараз на лінії фронту. І таких прикладів є десятки. І жодна команда у місті не може говорити про таку залученість до російсько-української війни, як ми. Тому ми зі свого боку відстоюватимемо свою честь, гідність та ділову репутацію у суді. Але і справжні та чесні журналісти, як четверта гілка влади, повинні таким злочинам надавати розголосу», - зазначила Збарська.