Днями народна депутатка України Олена Криворучкіна зробила заяву про те, що через Верховну Раду намагались протягнути законопроєкт №9136, суть якого зводилась до відкриття "схемщикам" можливостей забудовувати землі природно-заповідного фонду.

Не пройшло і сто років і ось маємо знову:

"В той час, коли Україна мужньо б‘ється з зовнішнім ворогом, неприпустимим є розхитування ситуації всередині країни. Детальніше моє відношення до сьогоднішнього засідання Екокомітету на відео", - саме такий емоційний пост розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук народна депутатка України Олена Криворучкіна.

Дуже цікаво, хто ці "деякі члени екокомітету" які нівелювали заслуги т.в.о Держекоінспекції Ігоря Зубовича, не побоїмось такого формулювання, перед Україною? Можливо це і не буде точна інформація, але щоб дати наближену відповідь на це питання достатньо зайти на картку законопроєкту №9136.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Наводимо дослівно:

"Ініціатор(и) законопроекту: Бондаренко Олег Володимирович, Прощук Едуард Петрович, Чорний Віктор Іванович, Мандзій Сергій Володимирович, Матусевич Олександр Борисович, Василенко Леся Володимирівна".

До слова, хто ткаий Зубович? Це той самий Ігор Зубович, на плечі якого фактично з нуля ляг тягар створення передової на сьогодні у світі системи фіксації фактів завданих збитків довкіллю російськими окупаційними військами. Крім того під його керівництвом були розроблені відповідні методики фіксацій і розрахунку цих збитків. Сьогодні цей досвід вивчають у всьому світі і він вважається таким, що не дає можливості агресору уникнути відповідальності.

Власне щоб не бути голослівним почитайте самі звіт про проведену Зубовичем роботу. Можливо ви будете здивовані, але все керівництво як Міндовкілля, так і Екокомітету один навперед одного вихваляються досягненнями щодо фіксації і розрахунку збитків, це їхня головна піар-фішка. І раптом ось, нате, їжте? Хлопці, ви там що курите?

Тому стоїть питання, а що власне вбіса відбувається!? Невже хтось і справді забув, що в країні війна і за що гинуть найкращі поміж нас? Невже в цих "деяких членів" підніметься рука на святе і вони дійсно вирішили під шумок війни присвоїти землі природно-заповідного фонду? Люди, ви серйозно вирішили тримати за дурнів всіх тих, хто довели всьому світу, що дійсно мають цінності, за які готові без вагань ризикувати життям!?

Зрештою є один нюанс, який не на жарт насторожує. Це той факт, що законопроєкт №9136 було подано в обхід антикорупційних механізмів, а це означає що ймовірність його прийняття була мінімальною. Тобто цілком ймовірно, що ми маємо справу із провокацією того самого "розхитування", про яке пише Криворучкіна. А це вже розмови зовсім іншого рівня.

Кому потрібні такі провокації у розпал війни, саме у той час, коли готується контрнаступ?

Власне станом на 31 березня 2023 року завдані збитки довкіллю України становлять 1 трлн 922 млрд 455 млн 641,3 тис. гривень. І це без врахування збитків, які було нанесено на окупованих територіях. Відомо також, що російські хакери намагались вплинути на роботу штабу, однак це не дало результату. Тому дуже ймовірно, що десь на Луб'янці хтось вирішив "відкрити консерву".

Отже "деякі члени" Екокомітету Сірий Кардинал каже так: Хлопці й дівчата, це все дуже забавно, але вам варто добряче подумати перш ніж продовжувати цю примітивну гру в інтересах кремля.