Сьогоднішній іменинник, визначний історик і політолог, теоретик українського консерватизму, 141-річний Вʼячеслав ЛИПИНСЬКИЙ пропагує українцям дієвий, усвідомлений і щоденний патріотизм:

«ПАТРІОТИЗМ, на якому будуються держави і нації - це ВІРА, це СПОКІЙ ДУШІ, а не БІЗНЕС з надією на «добрі проценти» і не АКТОРСТВО з надією на оплески і дарунки «юрби».

І пропопонує нам обʼєднатися довкола таких світоглядних принципів:

«…навіть найтрудніше завдання може бути виконано, коли єсть:

Популярні новини зараз
Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

- … ЯСНА ІДЕЯ, усвідомлююча хотіння;

- ВОЛЯ і РОЗУМ, потрібні для здійснення ідеї;

- ВІРА в БОГА і в те, що дана ідея згідна з божими законами;

- ЛЮБОВ до ЛЮДЕЙ та до ЗЕМЛІ, серед яких і на якій має здійснитися дана ідея».

Бо «ніхто нам не збудує держави, коли ми сама її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації , коли ми самі нацією не схочемо бути».

Перефразовуючи цей знаменитий вислів нашого мислителя з огляду на українську ситуацію в 21 століття можемо сказати так:

«ЗБУДУВАЛИ українську державу - залишилося СТВОРИТИ українську націю»;

Памʼятаємо нашу історію!

Шануємо наших героїв!🇺

П.С. Нагадаю, що на початках відновлення НЕЗАЛЕЖНОСТІ наша молодіжна фундація організувала та провела низку конференцій і круглих столів, видала статті та дослідження визначного українського політолога Вʼячеслава Липинського, зокрема «Релігію і церкву в історії України».

Ми були серед організаторів Першої конференції на пошанування В.К. Липинського в Луцьку та Затурцях і запросили на неї видатного вченого, тодішнього керівника Інституту українських студій при Гарвардському університеті, учня Агатангела Кримського Омеляна Пріцака.