Про це він повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

"Сьогодні Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про мій заочний арешт. При цьому підстави для такого рішення – відсутні, а з юридичної точки зору це рішення є незаконним. Інакше, як правовий нонсенс, його назвати не можу. Міжнародна судова перспектива цієї справи повністю відсутня. І це, на жаль, ще один доказ того, що непрофесійні дії НАБУ знову шкодять усій правовій системі України”, - написав Добенко.

Він повідомив, що не переховується і місце його проживання відоме слідству.

“Я мешкаю у Великій Британії вже чотири роки, і перебуваю на консульському обліку у Посольстві України. Навіщо при цьому НАБУ мене розшукувати? Десятки разів я звертався до НАБУ і САП з листами та клопотаннями про співпрацю та проведення слідчих дій. Пропонував провести мій допит. Але всі ці заяви залишися без відповіді. Виступити на своєму засіданні суд мені також не дозволив, і також - цілком безпідставно. Це при тому, що в інших засіданнях я брав участь дистанційно з дозволу цього ж ВАКС”, - написав юрист.

Також він написав свою думку щодо висунутих звинувачень.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

“Щодо змісту висунутих звинувачень, то тут причинно-наслідкові зв’язки цілком втрачено. Слідство не надало жодного доказу на підтвердження обґрунтованості підозри та моєї причетності, хоча саме наявність обґрунтованої підозри є обов’язковою передумовою заочного арешту. При цьому суд, очевидно, навіть не дав цьому оцінки.

Але і це ще не все. Суд закрив очі і на явні порушення закону слідством.

По-перше, прокурори САП двічі оголосили мені підозру з приводу одних і тих самих обставин, хоча подвійне притягнення до відповідальності – незаконне.

По-друге, суд не врахував, що на момент звернення сторони обвинувачення із клопотанням про заочний арешт строки досудового розслідування вже сплинули.

Безумовно, цей заочний арешт є незаконним. Я оскаржуватиму його в апеляційному порядку. Крім того, відстоюватиму свої права у Європейському суді з прав людин.

Вірю в правосуддя, десь воно таки знайдеться”, - написав Довбенко.