Державна екологічна інспекція Закарпаття з початку року набирає значні оберти щодо викриття та присікання правопорушень у природоохоронному середовищі. Приємно те, що цю роботу помітили і в столиці.

Цього тижня у нашому краї побувала тимчасова слідча комісія «Нацресурс», яка задіяла працівників Державної екологічної інспекції Закарпаття у гірські райони для встановлення фактів порушень. Цього разу не обійшлося без викриття правопорушень на Тячівщині, а саме незаконний видобуток та переробка гравію.

Як встановили ТСК на екологічна інспекція, під виглядом аграрної фірми (слова керівника та документи зафіксовані) дане підприємство видобуває піщано-гравійну суміш. Відповідно, без жодних дозволів на переробку. На території зафіксували близько 150.000 тон незаконно здобутої піщано-гравійної суміші, що є еквівалентом 405 мільйонів гривень!

Варто сказати, що жоден з підприємців не зміг пред’явити дозвільні документи на переробку корисних копалин, не кажучи вже про відсутність документа оцінки впливу на довкілля, без якого взагалі заборонена діяльність підприємства.

Окрім того інформацію про видобування піщано-гравійної суміші за вищевказаними адресами Державна екологічна інспекція отримала від прикордонників, яку перевіряють. На місце господарської діяльності викликали слідчо-оперативну групу поліції, яка зафіксувала всі згадані порушення. Відтак правоохоронці повинні розслідувати ці злочини і притягнути винуватців до кримінальної відповідальності.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще