Прес-секретар МЗС Азербайджану Айхан Гаджізаде засудив акт вандалізму, висловив стурбованість з приводу відсутності заходів безпеки та закликав до відповідного покарання винних. Натомість Ніколян відбувся нетривалим затриманням у поліцейському відділку.

Про це пише РБК з посиланням на AZfront.

Ніколян не поніс жодної відповідальності, окрім нетривалого затримання правоохоронцями, за свій вчинок. Слідчі органи констатували відсутність складу злочину у діях Ніколяна.

Проросійське лобі у Вірменії, що виступає також за підтримку російської агресії проти України, активно підтримало цей акт вандалізму. Основною рушійною силою підтримки дикунського вчинку стала вірменська парламентська фракція «Айастан».

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Цією політичною силою керує особистий приятель та довірена особа Путіна Роберт Кочарян. Він - єдиний із впливових політиків Вірменії, хто має особисті стосунки з російським диктатором, які він публічно описував так: "Дуже щирі, відверті, прямі… я відчув якусь хімію між нами".

Через місяць після початку повномасштабної агресії проти України, блок «Айастан», не лише засудив «кричущі явища антиросійських настроїв у деяких країнах», а й був задіяний у розповсюдженні листівок з літерою Z та написами: «Крим – це Росія. Донецьк – це Росія. Луганськ – це Росія. Маріуполь – це Росія. Запоріжжя – це Росія. Херсон – це Росія».

Спалення прапора Азербайджану, завзято підтримане проросійськими силами в Єревані, відбулося на тлі кампанії зі спалення прапорів США, яку останні п'ять місяців у різних країнах проводять ліві та проіранські організації, які виступають на підтримку агресії РФ проти України.

Нагадаємо, що кампанію зі спалення прапорів було запущено в Салоніках ще 17 листопада активістами Communist Party of Greece. Раніше представники цієї партії виступали з нападками на адресу «реакційного київського уряду і фашистських угруповань в Україні».

3 січня в Абуджі прапор США спалили члени проіранської Islamic Movement in Nigeria. 2 лютого "естафету" підхопили активісти лівої філіппінської організації Bagong Alyansang Makabayan (BAYAN). На її ж Facebook-сторінці було опубліковано заяву голови Компартії Філіппін Хосе Марії Сісона: «Люди російської національності у складі України прийняли на себе основний тягар фашистського гніту і заслуговують на солідарність і підтримку з боку всіх народів світу…».