Про це він розповів на своєму каналі.

«Китай хоче переконати Україну, щоб Україна визнала за Китаєм одну з важливих ролей ось у цьому ніби посередництві, у миротворчості. І звичайно, Китай хотів би, щоб ось тут, ось у цій географічній точці, де знаходиться Україна, щоб там все-таки були партнери китайські здебільшого, ніж партнери американські», - повідомив Дмитро Співак.

За словами політичного діяча, таким чином, Китай хоче послабити вплив Сполучених Штатів Америки на цей регіон. Як зазначив Дмитро Співак, Сі Цзіньпін вибудовує таку стратегію, бо відчув смак своєї величі, коли зміг урегулювати відносини між Іраном та Саудівською Аравією.

«Сі Цзіньпін відчув смак своєї глобальної миротворчої місії, і він хоче наростити свій успіх», - заявив Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, науковець Микола Дорошко розповів про головну проблему українського дипломатичного фронту.

Також Знай.ua повідомляв про НАТО чи Рамштайн: Микола Томенко розповів, хто сьогодні більше наближає Україну до перемоги.