Новою жертвою російської мілітарної пропаганди став найбільший та найвідоміший в Естонії фонду MTÜ Slava Ukraini, що активно допомагає Україні та зібрав приватних пожертв на суму щонайменше 6,5 млн євро. Через це російські агенти намагаються зупинити діяльність організації.

Засновниця фонду Slava Ukraini Йоганна-Марія Лехтме багато років прожила в Україні, а зараз є депутаткою парламенту Естонії від ліберальної партії Eesti 200. Саме на неї спрямований основний удар. Мета замовників – заблокувати роботу найбільшого благодійного фонду Естонії, і, тим самим, суттєво зменшити підтримку України. На думку естонських експертів, за медійною атакою стоять політичні сили, яким на виборах в парламент Естонії в 2019 році інформаційно допомагали структури Євгенія Пригожина, власника славнозвісної ПВК "Вагнер".

Кампанію з дискредитації естонської активістки активно підтримують зрадники України, серед яких Анатолій Шарій, а також стотисячні російські Телеграм-канали.

Для дискредитації Йоганни-Марії Лехтме використовують безпідставні медійні звинувачення на адресу партнера MTÜ Slava Ukraini – українського благодійного фонду "Все для перемоги" та ТОВ "Айсі Констракшн".

Спеціалізацією БФ "Все для перемоги" є забезпечення технічних, медичних та харчових потреб українських бійців, що воюють на передовій, а також цивільних мешканців на деокупованих територіях. Команда фонду постійно особисто доставляє під обстрілами гуманітарну допомогу у райони активних бойових дій.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Відправляю російським агентам наше чітке повідомлення: йдіть слідом за руським воєнним кораблем!", – звернувся до замовників брудної кампанії засновник та директор Благодійного фонду "Все для перемоги" Геннадій Васьків. – "Нас не зупинить низка замовних публікацій, і ми як працювали, так і працюватимемо 24/7 заради перемоги України".

За повідомленням Фонду, найближчим часом буде проведено офіційний аудит його діяльності, аби вчергове зафіксувати прозорість і ефективність роботи та партнерства. Це стане частиною юридичної відсічі спробам дискредитації діяльності БФ "Разом до перемоги" та його партнерів.

Нагадаємо, Фонд "Все для перемоги" створено на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Його зусиллями вже придбано та передано безпосередньо в зону бойових дій та на деокуповані території: понад 340 автомобілів, понад 350 дронів, понад 50 тепловізорів та прицілів, понад 100 глушників, 22600 наборів продуктів, засобів гігієни та речей першої необхідності, понад 100 генераторів, товарів медичного призначення на суму більше 3 млн євро, форма для військових на суму більше 1 млн євро.