Про це пише портал Фром.юа.

За його словами, Труханов – це вже третій мер, якого фактично прибрали через суд.

«Це схоже на чергову спробу утисків місцевого самоврядування. І, на жаль, вже стає тривожною тенденцією – прибирати обраних громадою мерів. Тому АМУ (Асоціація міст України, головою якої є Віталій Кличко – ред.) просила суд взяти Труханова на поруки», заявив Кличко у коментарі виданню «Українська правда».

За словами Віталія Кличка, сьогодні мери, місцева влада виконує складну та важливу функцію – надання послуг та сервісів мешканцям у критичних умовах війни – в умовах руйнування інфраструктури, проблем з електро-, водопостачанням, а також займаються життєзабезпеченням населення громад.

Нагадаємо, що йдеться про так звану «одеську справу» - викуп мерією та ремонт будівлі колишнього заводу «Краян», у якому міська влада організувала сучасний центр інтегрованих послуг європейського зразка.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У цій справі, яка тривала з 2016 року, у 2019 році було винесено виправдувальний вирок, а справа закрита.

Але у 2021 році його скасувала апеляційна палата Вищого антикорупційного суду та передала справу на новий розгляд. 4 травня 2023 року під варту було відправлено мера Одеси Геннадія Труханова, що викликало шквал критики на адресу Вищого антикорупційного суду з боку правозахисників та громадськості.