У програмі могли взяти участь неприбуткові організації, зареєстровані в Україні. Фонд виділив загальну суму в 1 мільйон гривень на реалізацію проєктів-переможців грантової програми. Про це інформується у статті на порталі УНН.

Вадим Столар поділився думками щодо реалізації грантової програми Фонду

Вадим Столар, засновник Благодійного фонду, повідомив, що їхня команда вирішила фінансово підтримати організації, які допомагають людям, що постраждали внаслідок війни, включно з пораненими захисниками та соціально вразливими верствами. Вони ухвалили це рішення з метою збільшення допомоги громадянам на другому році повномасштабної війни.

Благодійник зазначив, що ця сфера була новою для їхньої команди, а їхній перший крок був "тестовим завданням". Однак після отримання понад 100 заявок на участь у програмі вони зрозуміли, що це рішення було правильним.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Вадим Столар впевнений, що подібні проєкти у співпраці з іншими організаціями допомагають збільшувати команду однодумців для досягнення спільної мети. Перший етап пройшов успішно, переможці конкурсу на отримання грантів були обрані, і тепер наступним кроком є реалізація проєктів учасниками програми.

Співробітники Фонду Вадима Столара окреслили процес відбору кандидатів на участь у грантовій програмі

За словами Наталії Приходько, волонтерки Фонду Вадима Столара, відбір переможців грантової програми був непростим завданням, оскільки всі отримані заявки вказували на реальні проблеми, з якими стикаються українці. Волонтери подорожували країною, щоб зустрітися з авторами проєктів та зрозуміти їхні ідеї. Зрештою, ініціативи, спрямовані на реабілітацію поранених захисників України, були обрані переможцями, зважаючи на актуальність проблеми в умовах запеклих боїв.

Фонд Вадима Столара також отримав близько 20 заявок на продуктову підтримку переселенців. Відповідні організації отримають 10 000 наборів продуктів протягом двох місяців.

Директор Фонду Андрій Фещенко відзначив проєкти-переможці грантової програми. Громадська організація “УФРА” з Івано-Франківської області запропонувала проєкт підвищення якості реабілітаційних процедур, що зумовило необхідність закупівлі відповідного обладнання для місцевої лікарні. А громадська організація “Простір розвитку громад” з Чернівецької області представила аналогічну ініціативу щодо підтримки реабілітації поранених у співпраці з багатопрофільною лікарнею.

“Агенція економічного розвитку міста Павлоград” виграла конкурс із проєктом створення реабілітаційного центру при місцевій лікарні. Тим часом громадська організація “Ротарі клуб Харків «Нью Левел»” очікує на грант від Фонду Вадима Столара для створення мобільного реабілітаційного центру, що забезпечуватиме потреби опорно-рухового апарату бійців, який значно страждає через фізичні навантаження в бою.

З перших вуст: що про участь у програмі Фонду Вадима Столара думають автори проєктів-переможців

У ГО “УФРА” висловили захват щодо участі у грантовій програмі Фонду. У них є великий перелік необхідного обладнання, яке вони тепер можуть придбати для якісної реабілітації військових. Це і тренажер вібротерапії, і система декомпресійного розтягування хребта, і багато іншого.

ГО “Простір розвитку громад” використає грант Фонду Вадима Столара для завершення формування реабілітаційного центру при міській лікарні. Роботи вже розпочали, але раніше не вистачало коштів на завершення.

Також і “Агенція економічного розвитку міста Павлоград” реконструює відділення для реабілітації поранених у місцевій лікарні. За допомогою грантової програми цей процес завершиться швидко.

ГО “Ротарі клуб Харків «Нью Левел»” має інший підхід, плануючи створити перший мобільний реабілітаційний центр на колесах за грант Фонду Вадима Столара. Цей центр виїжджатиме на передову та проводитиме профілактичні заходи для бійців із ризиком пошкодження опорно-рухового апарату. Це вкрай важливо, оскільки невиявлені та неліковані проблеми можуть у майбутньому призвести до тяжких наслідків, зокрема до інвалідності.

Вадим Столар розкрив майбутні плани Фонду – до Перемоги України і після

Вадим Столар наголошує, що Благодійний фонд працює вже понад три роки, але з початком масштабної війни йому довелося адаптуватися до обставин. Волонтери доклали максимум зусиль, щоб допомогти і постраждалим мирним жителям, тим, хто потребував підтримки, і військовим.

Наразі основна увага Фонду зосереджена на допомозі Збройним силам, переселенцям, тим, хто втратив житло, сім’ям, які втратили одного з батьків через війну. Вадим Столар наголошує, що ці напрями є пріоритетними для Фонду, і робота триватиме доти, доки Україна не вийде з війни переможцем.

Він додає, що Фонд також готовий до нових викликів у післявоєнний період, коли потрібно буде багато працювати для відновлення країни.

“Ми вже докладаємо зусиль у цьому напрямі та робимо значний акцент на психологічній та фізичній реабілітації українців. Нинішня грантова програма – серед таких проєктів. Надихає те, що багато людей мають бажання допомагати іншим, доводячи, що українці – це незламна нація! Я впевнений, що ми на правильному шляху – шляху до Перемоги України!” – підсумовує Вадим Столар.