Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Це питання не було врегульовано. Раніше у нас, на жаль, не могли отримати статус інвалідності внаслідок бойових дій. Це була законодавча колізія. Якщо людина отримує інвалідність або, на жаль, помирає, то вона повинна отримувати відповідні гарантії від держави», - повідомив Олександр Качура.

За словами народного депутата, ті військові, які отримали каліцтво чи загинули не в зоні бойових дій безпосередньо, а на полігоні, у навчальному центрі чи військовій частині, повинні отримувати гарантії від держави, а їхні сім’ї мають отримувати відповідні компенсації.

«Це не було врегульовано. Але ми це питання врегулювали, і тепер буде справедливо. Люди, які захищають нашу країну, повинні бути в пріоритеті, держава про них пам’ятає. Якраз профільний комітет соціальної політики цей законопроект запропонував, і парламент підтримав», - заявив Олександр Качура.

Як писав раніше Знай.ua, українці можуть отримати серйозну допомогу «з-за кордону»: хто може подати заявку.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що українці залишаться без допомоги: уряд планує відмінити виплати одній категорії