Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як пояснює експерт, сьогодні ми живемо в епоху глобальних, великих змін, однополярному світу настає кінець і формується нове протистояння: з одного боку – США і колективний Захід, з другого – Китай, з третього – величезна антизахідна коаліція Сходу, Африки і Південної Америки.

«Якщо уявити собі приціл снайперської гвинтівки, то Україна перебуває на перехресті великих тектонічних, геополітичних процесів», – наголошує Дмитро Співак.

По закінченню війни, стверджує він, Україна має знайти своє місце в цьому новому світопорядку, має стати фундаментом створення нової архітектури європейської колективної безпеки, а також потрібно по-новому створювати всі наднаціональні політичні інституції.

«ООН, МАГАТЕ, ВООЗ – вони вичерпали свої можливості, вони ні про що. Так прописано статут, що росію не можна вигнати. Чому? Там є Китай, він накладає вето на будь-яке рішення Ради безпеки. Потрібно змінювати ці правила гри, бо вони застаріли. Їх створили тоді, коли була ця формула, кубик рубик був такий, сьогодні цей кубик рубік треба міняти», - стверджує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, наймолодший боєць батальйону «Братство» з позивним «Еней» розповів про міліталікультуру.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому росіяни взірвали Каховську ГЕС.