Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив підприємець і волонтер Юрій Голик, який підтримує підрозділ, в тому числі й поставляючи БПЛА. Сума втрат, яких зазнали окупанти після знищення радіолокаційної станції, оцінюється приблизно в $15-20 млн.

«Невеликий БПЛА чудово впорався із розвідкою позицій ворога. Завдяки зібраній ним інформації, сили інших підрозділів Збройних сил провели подальшу операцію, і ліквідували ворожий РЛС. Вмотивований результативністю дронів у професійних руках наших аеророзвідників. Тож працюємо далі! Більше таких «пташок» у професійних руках – менше «Зоопарків» та іншої ворожої «дичини» на рідній українській землі», — зазначив Юрій Голик.

Раніше бізнесмен разом із діловим партнером Сергієм Стаховським розпочали виробництво українських безпілотників. Залучивши до розробки експертну команду вітчизняних інженерів, створили моделі з дальністю польоту в 5 км без додаткової антени та з вантажопідйомністю 5 кг. Після тестування військовими, дрони виконують розвідувальну і бойову роботу на фронті російсько-української війни.