Під час зустрічей ознайомили естонських колег із нинішньою ситуацією в Україні, зокрема, наслідками підриву російськими окупантами Каховської ГЕС та висловили слова вдячності за незмінну позицію щодо підтримки України у боротьбі з агресором і офіційне визнання руйнування дамби у Новій Каховці фактом чергового воєнного злочину, який зачіпає незліченну кількість цивільних осіб, несе екоцид та масове знищення.

Підрив Каховської ГЕС стане ще одним звинуваченням у списку злочинів влади рф, за які країна-агресор буде нести відповідальність у міжнародних судах – наша спільна і незмінна позиція.

Також провели низку зустрічей з керівництвом профільних міністерств Естонії - Міністром здоров’я Рііною Сіккут, членами Комісії Рійгікогу з питань національної оборони, Комісії по навколишньому середовищу, депутатської групи Рійгікогу Естонія – Україна та представниками парламентських фракцій естонського парламенту.

Українська делегація також провела зустрічі з представниками Рятувального департаменту Естонії та Естонського центру міжнародного розвитку.

Висловили подяку Естонському Парламенту, який саме у дні перебування української делегації в Таллінні, прийняв чергову, вже шосту з початку повномасштабного вторгнення росії, Резолюцію на підтримку України, яка стосується створення Міжнародного кримінального трибуналу проти росії.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Всебічна безпрецедентна підтримка, яку Естонія надає Україні, - військова, гуманітарна, посилення міжнародної коаліції, підтримка Естонського Парламенту щодо вступу України до НАТО та ЄС, допомога у відбудові України, зокрема Житомирської області, яку Естонія взяла під свій патронат, надання обладнання для ліквідації наслідків через підрив Каховської ГЕС, - вагома, вчасна і щира.

Українці надзвичайно високо цінують її і переконані, що українська перемога в цій війні буде надійною гарантією безпеки для всіх народів Європи, а країна-агресор, завдяки спільним зусиллям світової спільноти, понесе заслужене покарання за свої злочини.