Минулого тижня Естонський Парламент прийняв важливу резолюцію на підтримку створення Міжнародного спеціального трибуналу під егідою ООН, який буде розслідувати злочин агресії росії проти України.

На думку заступника голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсенія Пушкаренка, це «потужний політичний крок і сигнал для інших країн у вирішенні цього питання». Про це нардеп зазначив в ефірі телемарафону «Єдині новини» під час прямого включення з Таллінна.

Арсеній Пушкаренко та Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна
Арсеній Пушкаренко та Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна

«Естонія вважає одним зі своїх зовнішньополітичних пріоритетів у підтримці України якраз зусилля щодо формування коаліції держав для створення Міжнародного спеціального трибуналу під егідою ООН. При цьому трек зі створення спеціального трибуналу є дуже складним питанням. Але на сьогодні маємо 37 держав у Core Group, які вже працюють над механізмами та повноваженнями Міжнародного спеціального трибуналу. Від України цією надважливою роботою керує очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак, а координує Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич», —зазначив Арсеній Пушкаренко.

Також політик відзначив як важливий прецедент ухвалення Урядом Естонії принципів використання російських активів, арештованих у цій країні.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

«У контексті рішення Ради Європи у Рейк'явіку щодо створення Міжнародного реєстру збитків, завданих російською агресією Україні, та майбутніх рішень Міжнародного спеціального трибуналу, згідно з якими росія повинна буде сплачувати репарації, цей крок Естонського Уряду набуває особливого значення», — підсумував Арсеній Пушкаренко.