Про це він розповів на каналі «My.ua».

Як зазначає експерт, після того, як у ЗМІ почали публікувати повідомлення про будівництво польових таборів для вагнерівців у білорусі, стало зрозуміло, для чого лукашенко втрутився у бунт пригожина і що взагалі відбувається сьогодні.

«Це робиться не для того, щоб з білорусі йти на Київ, хочу всіх заспокоїти у цьому питанні. Це робиться для того, щоб зберегти режим лукашенка. Справа в тому, що була певна інформація із різних джерел про те, що полк Калиновського та інші білоруська добровольці можуть готувати певні дії, є навіть плани, як це могло відбуватися», - пояснює Олександр Мусієнко.

На тлі цього всього, констатує він, лукашенко злякався, він не впевнений у своїх силах, тому що білоруська армія скоріш за все не буде чинити опір, вона підтримає добровольців, як і у росії підтримували вагнерівців. А сам же лукашенко, стверджує експерт, може розраховувати тільки на сили спеціальних операцій, це 4-5 тисяч людей. До того ж, нагадує він, опозиція і полк Калиновського звертатися до білорусів, щоб вони були готові.

«На тлі того, що росія забрала всі свої резерви з білорусі на українську окуповану територію, де тривають бойові дії і де вони намагаються зупиняти наші контрнаступальні дії, лукашенко потрібні люди, які будуть його захищати. От пригожин дав гарантію, що вагнерівці за його чи іншого командування будуть це робити, на цьому і розійшлися» , - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова пояснила, що після бунту пригожина в росії, найімовірніше, почнуть сильніше закручувати гайки.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, чи вчинять США з Україною так само, як із Афганістаном.