Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Ця книжечка – це технічний опис соціальної системи. Конституція – це технічний опис. От як ми коли купуємо якийсь прилад, наприклад, телевізор чи велосипед, то до нього йде технічний опис. Тобто що можна, чого не можна, у яких випадках які межі застосування тощо», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, Конституція в державі має виконувати таку ж роль, тобто пояснювати громадянам, які в них є права й обов’язки і як ними користуватися. Але, як зазначив Олександр Новохатський, у нас часто ігнорують найважливіші положення, які визначають ті принципи, завдяки яким існує взагалі українське суспільство.

«У нас Конституція насправді не зовсім цей технічний опис. Цю Конституцію не читають люди, бо вона не для них написана. Вона написана для чиновників, бо чиновники виконують ці інституціональні форми. А мала би бути написана для людей», - заявив Олександр Новохатський.

Популярні новини зараз
Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці Хто в першу чергу отримає повістки Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, військовий Святослав Дубина розповів, якою може бути доктрина нової України: «Президент запропонував 5 основних напрямків».

Також Знай.ua повідомляв, що Євген Рибчинський дав прогноз на перемогу України у війні: «У мене є дата».