Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Я гадаю, що шлях до НАТО буде продовжений, дійсно динаміка буде після Вільнюса, тут питання, наскільки швидка і наскільки інша, але вона буде. І підживлення дійсно буде у будь-якому разі, тобто не буде такого, як росія розраховує, що нічого не буде», - стверджує Дмитро Левусь.

Окрім цього, переконаний гість програми, будуть також формуватися і локальні союзи, зокрема, не треба забувати про Люблінський трикутник, який може набути якихось інших рис, і військово-політичний союз із країнами Балтії, Скандинавії, Британії і Польщі, про який говорив Борис Джонсон.

Окрім цього, додає експерт, після війни буде йтися про зміну світоустрою, ООН, який має набути нової форми і головне – життєздатності, але це вже після війни, це питання вже навіть перезріло.

«Я глибоко переконаний, що взагалі ця російсько-українська війна тригернула весьс віт у безпековому компоненті. Якщо раніше хтось ще міг умисно закривати очі і казати, що все добре, то зараз уже ні. Зараз усі розуміють, що ООН свої функції не виконує, Радбез повністю заблокований як інституція, він абсолютно не дієвий, Генасамблея – про що це взагалі. Враховуючи ці обставини, Україна і має мати пріоритетне право на ініціативу нової моделі архітектури світової безпеки», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак розповів, як кремль нав'язав Грузії свою політику.

Також Знай.ua писав про те, що Рибчинський дав прогноз на перемогу України у війні.