Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«З нового 2024 року чинності набуває скандальний земельний закон. Це означає, що люди можуть залишитися без землі. Українські дрібні і середні агровиробники можуть просто розоритися, якщо держава не запровадить обмеження на продаж землі», - повідомляє Катерина Котенкова.

Тому, констатує вона, якщо заборону на продаж землі юридичним особам та обмеження за площею продажів не продовжать до наступного року, все це спричинить до того, що землі почнуть скупляти великі агрохолдинги, а от дрібні і середні фермери залишаються без свого основного активу і змушені будуть згорнути свій бізнес.

Тому, пояснює журналістка, задля захисту малих і середніх аграріїв, які зараз не можуть купувати землі, парламент має продовжити обмеження на ринку землі.

«Тому має бути продовжена ця заборона на купівлю земель сільськогосподарського призначення для юридичних осіб та кількість гектарів, які може купити одна особа, тобто землю в одні руки. Ці обмеження згідно з чинним законодавством перестануть діяти вже з початку наступного року», - констатує Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова повідомила, що насправді деякі громадяни можуть мати вищу пенсію, аніж отримують.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак розповів, чи може Україна сьогодні посилитися завдяки іншим союзам, окрім НАТО.