Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Слово «ідея» ми використовуємо в такому побутовому, утилітарному значенні, а у філософії все трошки по-іншому. Ідея – це основа, це центральна частина філософської системи, побудованої Платоном. Ідея – це прообраз, матриця будь-якої речі, це оптимальний набір якостей, який проектує себе в матеріальному світі», - повідомив Сергій Чаплигін.

За словами філософа, річ – це вже проявлення самої ідеї, прообразу, який матеріалізується й існує. Як зазначив Сергій Чаплигін, матеріальні речі створюються постійно протягом історії, але народжуються вони саме з ідей. Наприклад, ідея створення телефонів існувала завжди, але матеріалізувати її вдалося тільки зараз.

«Або якщо ми беремо, наприклад, стіл, і ми використовуємо його, значить, він існував в ідеї, у прообразі, який треба було перетворити в матеріальну річ», - заявив Сергій Чаплигін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Анатолій Якименко пояснив, що таке ресентимент і чому він став основою для виникнення Радянського Союзу.

Також Знай.ua повідомляв про силу, мікроелектроніку та музику: Євген Уткін розповів про Україну майбутнього.