Про це він розповів на своєму каналі.

Як розповідає експерт, на саміті росія-Африка путін пообіцяв протягом року поставити 20 мільйонів барелів нафти та нафтопродуктів африканським країнам. Тобто, констатує він, усі задоволені, у всіх все добре, тощо, проте африканська делегація з негласним главою президентом ПАР не приховувала, що вони приїхали переконувати росію повернутися у зернову угоду.

«І ось тут гра африканців з путіним закінчилася на користь африканців, кремль отримав ляпасок, не ляпас, а клацання по носі. Бо, коли путін сказав, що ось африканцям нема чого їсти, вони дадуть їм безкоштовно зерно, навіщо ця зернова угода і всі ці морські українські коридори, нагодуємо безкоштовно, це не пройшло. Лідер Зімбабве сказав, що їм не потрібні подачки, їм потрібне поновлення нормальних правил зернової угоди та нормальної торгівлі», - розповідає Дмитро Співак.

До того ж, додає експерт, лідера Зімбабве підтримав головний у всій цій африканській делегації – президент ПАР, який сказав, що це все, звичайно, добрре, але вони не по це приїхали, вони приїхали за спробою переконати путіна повернутися до зернової угоди, повернутися до правил, єдиними для всіх, конкурентним, відкритим правилам торгівлі.

«Цей фінт вухами у путіна не пройшов, тут африканці чітко дали зрозуміти, що вони зацікавлені в зерновій угоді, не в безкоштовному зерні і нагодувати стражденних, а в зерновій угоді, яка приносить, крім усього іншого, ще й глобальні гроші, тобто глобальні прибутки. І тут вони підіграли Заходу», - підсумовує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому депутати місяцями мешкають у Монако.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарем розповів, яких результатів очікувати від саміту миру у серпні у Саудівській Аравії.