Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

На думку гостя програми, українцям потрібно підняти рівень своєї культури вдячності, подяку потрібно висловлювати. Зокрема, зазначає він, у американців є День подяки, у євреїв є практика ділитися із тим, хто потребує, а у нас немає нічого такого. Тому, розповідає футуролог, у нього є велика мрія, щоб до 24 серпня, коли мільйони українців вийдуть на площі по всьому світу, вони вийшли зокрема і з меседжами подяки всьому світу.

«Практика подяки може бути неймовірно ефективною. На жаль, у нас уже є інцидент із Великобританією, зараз розгоряється інцидент із Польщею, це дуже погано. Але українці якраз можуть почати дякувати і за прихисток, і за допомогу, і за відкриті кордони, і за виплати, і за зброю, і за все», - зазначає Олексій Толкачов.

Зокрема, пояснює експерт, вся допомога, яку отримує Україна, - це не просто від урядів інших країн, це їхні бюджети, які наповнюють громадяни своїми податками. А відтак, констатує він, ми ми маємо дякувати безпосередньо полякам, латвійцям, естонцям, німцям, британцям, американцям, навіть же ж із Пакистану їхали снаряди.

«І дуже прикро мені бачити, коли українці кажуть, що їх не підтримують у Європі. Ми багато підтримки отримали, але треба навчитися дякувати. Не почнемо дякувати – нас за 2-3 місяці так далеко пошлють із нашою війною і нашим подвигом, що ми захлинемося», - попереджає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи зможе Саудівська Аравія послабити вплив рф на глобальний Південь.

Також Знай.ua писав про те, що Хмара розповів, у чому складнощі стрільби.