Про це вона розповіла на своєму каналі.

«Найближчим часом в Україні хочуть перевірити всіх безробітних. Міністерство економіки виставило на публічне обговорення проект наказу, де затверджується порядок розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплат матеріального забезпечення», – повідомила Ельвіра Кириленко.

За словами авторки каналу, ще з початку війни в Україні за безробітними ведеться тотальне стеження, щоб ніхто не отримав зайвих виплат. Як зазначила Ельвіра Кириленко, виплати також стали робити менше: якщо раніше можна було отримати допомогу у розмірі 50-100% від зарплати, то зараз це лише сума від 1000 до 6700 гривень.

«До того ж, для чоловіків реєстрація на біржі праці одразу збільшує ризики щодо мобілізації, тому вони найчастіше оформлюють статус безробітного», - заявила Ельвіра Кириленко.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Катерина Котенкова розповіла про надбавку до пенсії для догляду.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Хмара розповів, як стрес через війну сьогодні впливає на українців: «До війни я не бачив, як шахеди літають».