Про це він розповів на своєму каналі.

«Зараз розпочинаються двосторонні переговори між Україною та США, Україною та Великою Британією про гарантії безпеки. Це про обіцянки США та Британії надавати нам у найближчі 5 років якесь озброєння, допомогу, модернізувати армію, навчати наших військових», - повідомив Дмитро Співак.

За словами політичного діяча, це називають гарантіями безпеки, хоча на 100% це гарантувати безпеку не може, тому що у нас з росією 2,5 тисячі кілометрів спільного кордону, і рф через 5, 10 або 15 років все одно може напасти.

«На мою думку, довгострокову безпеку України можна гарантувати, якщо Україна стане членом потужного військового блоку. Я маю на увазі НАТО. Це було б гарантією безпеки, тому що п'ята стаття Статуту НАТО каже, що якщо на когось нападають, то всі інші відповідають», - заявив Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політтехнолог Борис Тизенгаузен припустив, чи готують вагнерівці провокацію: «Це була перевірка на міцність».

Також Знай.ua повідомляв, що політичний аналітик Тарас Загородній пояснив, чому Україна має бити по території рф: «Війна може тривати роками».