Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Потрібно знаходити своїх героїв, потрібно зробити їх популярними, щоб діти із цими іграшками гралися, щоб їх можна було купити будь-де або й навіть безкоштовно отримувати. Я от хочу також такої масової культурної політики, і, думаю, вона точно має підтримати культурний фронт і наблизити нашу перемогу. Хай це буде культурна попса, але вона об’єднає нас усіх, а не роз’єднає, що хтось на музеї, хтось на кіновиробництво, хтось на марафони, а єдиної рамки немає. Де український Капітан Америка?», - запитує Олексій Буряченко.

Принагідно гість програми зауважує, що насправді Друга світова війна показала, що розвиток масової культури, зокрема, американської та радянської, працював на перемогу. За його словами, йдеться і про фільми, і про пісні, і про плакати, і про шаржі, це має працювати і сьогодні, нам потрібно створити чіткий план, культурну доктрину у кожному напрямку нашої масової культури. А щодо українського Капітана Америки, зазначає експерт, то українці достатньо креативні, аби створити свій такий продукт.

«Це, до речі, це буде не тільки державна політика, це буде позиція українських митців, народу, які долучилися в діалог і запропонували державі прийняти саме таку позицію. І це не буде така позиція, що міністр вирішив і бюджет пішов, а це буде консенсус саме людей, які сказали, що нам треба робити саме це, а президент почув і підтримав», - пояснює Дмитро Васильєв.

За його словами, щодо фінансування такої програми, то можна розраховувати на виділення частини коштів із державного бюджету, а також на корпоративний сектор, міжнародний корпоративний сектор, міжнародні фонди, іноземні уряди. Як зазначає експерт, якщо вони надають нам сьогодні фінансову і військову допомогу для фронту, то можуть виділити кошти і для культурних проєктів, адже у цій сфері також йде боротьба із росіянами.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, чи будуть в Україні військові бази США після війни.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко назвав ключове досягнення саміту миру у Саудівській Аравії.