Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає експерт, після відмови від ядерної зброї Україна ракетоносії повітряного типу частину обладнання ми же продавали. До того ж, додає він, однією з умов нашої незалежності, інтеграції на світові ринки на дипломатичному рівні, про що можна було запитати у Кравчука, зараз можна ще у Кучми, було саме набуття без’ядерного статусу.

«Чи можна було, чи ні? По-перше, історія не має таких форм тлумачення: «А як би було отак, то було би інакше». Воно так не відбулося, ми маємо вже конкретний факт – ми позбулися ядерної зброї, і все, і на цьому крапка», - підкреслює Андрій Вігірінський.

На думку гостя програми, у сьогоднішніх умовах, навіть по завершенню війни, максимум, який ми можемо хотіти чи на який можемо розраховувати, це не власна ядерна програма, а можливе розміщення ядерних сил. Але, зазначає він, знову ж таки, питання – чиїх? Зараз же, констатує аналітик, ми бачимо, як США розміщують свої ядерні сили на території Бельгії, Німеччини, але це не їхня, а рф – у білорусі, це віддзеркалювання, принцип дзеркала.

«Значить, є суб’єкти, які володіють цими засобами, і вони можуть своїм союзникам дозволити розмістити. Але тут наші союзники, якими ми зараз вважаємо країни західного світу, будуть завжди дивитися на ситуацію, яка пов’язана з рф. І вони вже будуть шукати паритет чи розуміння з ними про те, чи наближає конфлікт і зіткнення на території це розміщення України, чи не наближає», - пояснює Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Крамер розповів, що таємний орден підготував для України і рф.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, як ЗСУ змогли вдарити по кораблям рф у Севастополі.