Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, Коломойського сьогодні помістили під варту у таку цікаву установу, яку у простонародді вона раніше називали СІЗО СБУ. Хоче, зазначає він, якщо повернутися до історії цього питання, то в 1998 році Україна приєдналася статуту Ради Європи, згідно з яким ми мали зняти установи несвободи, попереднього ув’язнення і колонії з підпорядкування органам, які самі проводять розслідування. А тоді, нагадує правозахисник, тюремна система входила як один із підрозділів МВС, тобто міліція розслідувала і міліція контролювала.

«Ми тоді взяли зобов’язання і виконали це. Слідчі ізолятори вийшли в окремий департамент, тобто вони не підпорядковувалися нікому. СІЗО СБУ закрили, але потім знову створили і назвали Відділом забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві. Його контролює охорона СБУ, воно знаходиться на території СБУ і сама ж СБУ проводить розслідування», - розповідає Сергій Старенький.

Щодо умов утримання, пояснює правозахисник, то він знав про це у 2010 році, він був знайомий із начальником цієї установи, бачив, як там усе відбувається. Зокрема, зазначає гість програми, на коридорах лежать доріжки килимів, але це не від розкоші, це від того, що наглядача, який пересувається коридором, не повинно бути чути, а у камерах утримували по 1-2 людини.

«Я не знаю точно, скільки зараз, але у ті часи там утримувалося максимум 15-18 чоловік. Відповідно, і контроль за ними серйозний, тобто вони не можуть щось зробити, але і побутові умови були не погані, і телевізор був у кожній камері, і можливість чай собі закип’ятити є, і харчування відповідне було там. Тобто з цього боку я не можу відповісти, як там Ігор Валерійович, але я знаю, що він там не погано», - підсумовує Сергій Старенький.

Популярні новини зараз
Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак заявив, що, якщо ООН і Раду безпеки неможливо реформувати, то треба їх перезаснувати.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, як перемогти олігархат в Україні.