Про це він розповів на каналі «Контекст».

«На українських пенсіонерів чекають реформи. Уряд уже з наступного року при нарахуванні пенсій планує запровадити бальну систему. За офіційною версією, такий підхід має вирівняти розмір виплат тих, хто уже вийшов на пенсію давно, і тих, хто відправився на заслужений відпочинок нещодавно», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, усі громадяни, які працюють, щомісяця сплачують внесок до Пенсійного фонду України, і саме ці внески будуть перераховуватися в бали. Як зазначив Едуард Гльоза, при цьому буде враховуватися ще й співвідношення заробітку й середньої зарплати по Україні.

«Якщо ви платили внески з зарплати, яка є середньою по країні, то ви отримаєте 10 балів. Якщо ж відрахування були із заробітку, який вище середнього, то можна розраховувати на 12 балів або навіть і більше», - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Ельвіра Кириленко розповіла, як оформити субсидію, маючи борг з комуналки: «Є маленький нюанс».

Також Знай.ua повідомляв, що журналістка розповіла про жовтневі нововведення Кабміну: «Будуть якісь великі виплати».