Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» із Олексієм Буряченком.

«Взагалі треба сказати, що економічне диво Україна вже продемонструвала. Фактично Україна перша і єдина поки що, на щастя, у глобалізованому світі країна із такою достатньо розвиненою і досконалою економікою, яка опинилася під настільки жорстким воєнним ударом», - підкреслює Ярослав Жаліло.

І Україна, констатує він, змогла продемонструвати диво стійкості. Як нагадує експерт, у перші тижні і місяці війни, коли була певна дезорганізація, коли була величезна довжина лінії фронту, коли була дуже невизначена перспектива, економіка вистояла, економіка працювала, економіка забезпечувала життєдіяльність і людей, і армії. Принагідно він нагадує, що на початку війни всі міжнародні структури прогнозували мінус 50% ВВП за 2-3 місяці війни, тим не менш, війна триває досі, а падіння ВВП – 50%.

«А пам’ятаєте, хто найбільше і найефективніше пристосувався до подій? Малий та середній бізнес. Деокуповують якийсь населений пункт на Сумщині, на Чернігівщині, на Харківщині – і буквально через декілька днів, незважаючи на те, що там немає доріг, вони знищені, знищена інфраструктура, навіть світла немає, але вже якісь магазинчики починають працювати. Ми прямо бачили, як бізнес вдмухує життя раніше окупованим населеним пунктам. Це просто чудо, маленьке, мікрочудо, але яке відбувалося на наших очах», - пояснює Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, взагалі український бізнес, наше підприємництво – це дійсно одна з опор нашої стійкості. Отже, констатує економіст, в Україні вже сформувалася система, яка може бути стійкою, незалежно від того, що існують ці потужні удари з боку росії.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старенький розповів, що конфліктів на національному ґрунті у в’язницях немає, а от зрадникам і колаборантам сьогодні там непереливки.

Також Знай.ua писав про те, що Сейраш розповіла про плани ворога і ЗСУ на «вишки Бойка».