Про це сказав екс-радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю журналіста Василя Голованова.

Арестович стверджує, що на ставлення Америки до України впливає передвиборча кампанія у США, яка вже неформально розпочалася.

“Якщо дивитися на факти, то що ми бачимо? Американці призначили в Україні двох представників з аудиту засобів, які до нас ідуть. Звідки ноги ростуть? Справа в тому, що в Америці вже на повну бушує виборча кампанія, де-факто. Республіканці оголосили імпічмент. Це не додає любові сторонам. Коли спілкуєшся з американськими елітами, то складається враження, ніби вони в Громадянській війні”, - підкреслює він.

Колишній радник президента переконаний, що основну проблему між республіканцями та демократами створює різниця у релігійних поглядах і що відносини між Зеленським та Америкою натягнулися.

“Ми бачимо, що президенту в останній момент відмовляють у виступі в Нижній палаті парламенту, якою керують республіканці. При цьому вони проголосували потім за додаткову допомогу Україні в розмірі 300 млн, але вони почали дуже чітко проводити лінію між Україною і своїм ставленням до Зеленського та його адміністрації. Це дуже добре відчувається і показує втрату довіри. Втрата довіри не загалом, а до здатності справитися із корупційною тематикою. Ситуація дуже специфічна, бо президент стоїть на трьох чітких позиціях. Перша - ми не будемо домовлятися зовсім, на переговори не підемо. Друга - давайте більше допомоги, інакше Україна програє. Третя - ми ефективно боремося з корупцією. Тому, прямо скажу, відчуття, ніби відносини натягнулися, через три камені зіткнення, де кожна із сторін займає принципову позицію", - говорить екс-радник.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Зараз, на думку Арестовича, Україна миготить в Америці в негативному сенсі, через що нам варто готуватися до нелегкої боротьби.

“Підсумок: український трек є одним із головних з трьох питань. Ну і там десь маячить Хантер Байден. Люди, що почали імпічмент зробили це одним із наративів всієї передвиборчої кампанії. І там Україна миготить постійно, і в негативному сенсі. Тому у нас попереду дуже нелегка боротьба", - наголошує він.

Олексій Арестович вважає, що весь цей рік, поки буде тривати передвиборча кампанія в США, ми будемо відчувати всесторонній тиск зі сторони Америки. І кожен пакет допомоги на 2024 рік, буде йти по ліній посилення. І рік буде в цьому сенсі нелегкий для українсько-американських відносин.