Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, Україна отримала 76 мільярдів доларів тільки від США, а цього року до вересня ми отримали від американців 9,6 мільярдів доларів. Окрім цього, розповідає він, 14,7 мільярдів доларів ми отримали від ЄС, 11 мільярдів – від цінних паперів, 3,8 мільярдів – від Міжнародного банку, 1,8 мільярдів – від Японії, і також менші суми у сотні мільярдів від інших країн.

«Тобто ми отримали від США цього року до вересня 9,6 мільярдів доларів, і повинні були отримати ще 6 мільярдів доларів до кінця року, але, на жаль, почали говорити про те, що в США буде відбуватися шатдаун, що це буде кінець, ніхто не буде працювати», - розповідає Георгій Біркадзе.

За його словами, шатдаун – це припинення всіх процесів у країні, Федеральна служба частково або повністю розходиться по домах, вона не працює і все заморожується. Найдовший шатдаун, зазначає експерт, був при Трампі і він тривав 43 дні, а взагалі у США за 45 років він відбувався вже 21 раз, тобто це не щось нове. З іншого боку, додає він, у будь-якому разі в американців усе прописано на папері, вони готові завжди до всього.

«Республіканці почали це качати, і це така ситуація, коли йдуть торги між республіканцями і демократами. І ми сьогодні заручники ситуації, дійсно так, тому ми сьогодні дуже хочемо отримати ці гроші, це наша допомога», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, що проєкт бюджету на 2024 рік ще не досконалий, його потрібно обговорити і переглянути.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи може Україна заборонити УПЦ МП.