Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, після 2015 року почалися негативні реформи прокуратури: у неї забрали право реагувати на правопорушення безпосередньо, забрали слідство, тощо. Тим не менш, констатує він, раніше це була ефективна робота на суд без посередників, прокурор був процесуальним керуючим, усі знаходились в одному приміщенні, і справа швидко йшла до суду. А відтак, додає він, не було відомчих перепон, докорів і скарг, як між НАБУ і САП.

«Не було цього, бо був один керівник правоохоронної системи, який відповідав за стан боротьби зі злочинністю в Україні, це був генеральний прокурор України. Позбавили цього права. Для чого? Кому від цього стало краще? І все почало котитися з тих часів. Із тих часів почався відтік професіоналів із правоохоронної системи, із тих часів у суди приходили люди, які були не готові для того, щоб стати суддями, без досвіду роботи у правоохоронній системі», - пояснює Святослав Піскун.

І тепер, констатує він, у Верховному суді до сьогодні є багато людей без необхідного досвіду, вони працюють адвокатами, юридичними консультантами. Але це ж нонсенс, підкреслює гість програми, коли людина, яка ніколи не працювала суддею, стала членом Верховного суду України, тому справи нормально не розглядають і взагалі немає методики розслідування.

«Колись збирався пленум Верховного суду по значним, гучним кримінальним, цивільним провадженням, тим, що мали великий суспільний резонанс, писали узагальнення, методички, і давали напрямок правоохоронним органам, як треба розслідувати і у якому контексті виписувати рішення по тим чи іншим справам і злочинам. Зараз цього немає, а це була спеціальна робота Верховного суду України, тому що пленум роз’ясняв, як треба працювати. А зараз кожен своєю думкою багатіє, навіть якщо він і дурень», - констатує Святослав Піскун.

Популярні новини зараз
Зима без газу та світла: українцям рекомендують підготуватися до непростого опалювального сезону "Росія повністю впаде": азербайджанський екстрасенс назвав щасливу для українців дату Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований у всіх нас
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чорнобаєв розповів, чи російські жінки проти війни.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як Україна могла піти шляхом Польщі.