Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Передусім експерт зазначає, що саміт у Ґранаді – це не така подія, де кілька лідерів разом щось обговорюють і ухвалюють якісь колегіальні рішення, тут радше зустрічі один на один. І зараз ми побачили, констатує він, підтримку з боку Іспанії, про це ж заявив і Шольц, і Макрон, всі заявили, що допомога обов’язково буде, що нам передадуть і додаткові Patriot, і інші системи ПВО.

«Також зараз йдеться про те, які країни будуть вступати в Євросоюз. Передусім йдеться про Україну, але там і 9 країн, це і Молдова, і Грузія. Але, як на мене, взагалі поки потрібно ставити Грузію на стоп і позбавляти візового режиму, тому що через те, що сьогодні відбувається у Грузії, маю на увазі проросійську владу, «кремльовська мрія», вважаю, що сьогодні іншого шляху нема», - зазначає Георгій Біркадзе.

Окрім цього, додає він, прем’єр-міністр Британії заявив про допомогу на 500 мільйонів доларів. Отож, констатує експерт, сьогодні ми чітко бачимо, що Україні і надалі будуть допомагати, а не так, як писали росіяни. За його словами, росія, яка вже давно зійшла з глузду, багато писала про те, що допомоги Україні більше не буде, і фінансувала такі статті у різних виданнях, але це виявилося брехнею.

«Наступний саміт буде у Британії, поки не кажуть, коли він буде відбуватися. Сподіваюсь, що буде опрацьоване і проговорено передусім питання, як вступаємо в НАТО найближчим часом і про 12-ий пакет санкцій. Я сподіваюсь, що ми побачимо також і 12-ий пакет санкцій, де будуть обов’язково алмази з російської федерації, а це біля 400 мільйонів карат кожного року, це 5 мільярдів євро. І також побачимо, сподіваюсь, санкції в енергетиці, дуже важливо, щоб «Росатом» був під санкціями, це дасть можливості звільнити ЗАЕС і щоб наша енергетика працювала найкращим чином», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаленко прокоментував виправдання і викручування путіна щодо здачі Нагірного Карабаху і заявив, що росія втрачає силу.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував останній пост Ілона Маска проти Зеленського.