Про це говорить колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю з журналістом Юрієм Романенком.

За словами, Олексія Арестовича, росіяни не припиняють контратакувати, попри те, що наші війська просунулися.

“Тяжкі бої йдуть південніше Бахмута, в напрямку на Лиман, на Білогорівку. І навіть в Курдюмівці, Кліщіївці, Андріївці бої продовжуються. Не дивлячись на те, що ми просунулись і навіть перерізали дорогу “Бахмут-Горлівка”, росіяни продовжують контратакувати, використовуючи накопичені резерви”, - говорить Арестович.

Ситуація не краща й на інших напрямках. По всьому периметру Авдіївки та Мар’янки тривають тяжкі бої. В напрямку Урожайного та Завітного Бажання росіяни намагаються контратакувати.

“Уже кілька тижнів вони просувалися вперед. Наші просунули їх назад. І ось на всьому цьому західному та східному флангу навколо Завітного Бажання теж йдуть бої зараз. Десь ми рухаємося, десь рухається противник”, - зазначає екс-радник.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Арестович переконаний, що велика проблема для нашої сторони полягає в ефективному резпорядженні резервами ворогом.

“Три з половиною місяці з початку контрнаступу ми розганяли резерви противника, перегравали їх у швидкості перекидання в зосередження і ведення бою, і все було добре. А потім вони почали нас перегравати. Більше резервів у них не стало. Вони, швидше, вигідно розпоряджаються ними", - переконаний експерт.

Одночасно, Арестович висловлює сумніви щодо розпоряджень нашими резервами. Він не розуміє, як могло статися так, що три з половиною місяці ми давали раду ворогові, а тепер він все активніше йде на нас.

“І хоч російське використання резервів це безперервні кроваві, м’ясні контратаки для спроби зупинки наших військ, хоч вони несуть втрати, але й наш рух зупиняють. Забрали у нас можливість виконати основне завдання Південної компанії. То питання: як ми розпоряджаємося своїми резервами, якщо так відбувається?", - говорить він.